Γλυκό ψυγείου με Dulce de Leche (4 μόνο υλικά)

Ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θυμίζει καλοκαίρι. Για την παρασκευή του θα χρειαστείς μόνο τέσσερα υλικά. Η  προετοιμασία θέλει χρόνο μέχρι να γίνει το ζαχαρούχο γάλα Dulce de Leche, αλλά καθόλου κόπο. Τέλεια ιδέα είναι να τη δοκιμάσεις ένα σαββατιάτικο πρωινό, ενώ παράλληλα κάνεις όλες τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού. Ένα κομμάτι του όταν θα έχεις τελειώσεις, θα αποτελέσει την καλύτερη ανταμοιβή!

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 δόση espresso
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα

Οδηγιες

  • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
  • Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
  • Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
  • Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
  • Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  • Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *