search

Που θα φας το καλύτερο συκώτι της πόλης

To μαύρο πρόβατο επέστρεψε. Πόσο σπάνιο είναι για ένα εστιατόριο να λείψει για κάμποσα χρόνια από την πόλη και με την επιστροφή του, μέσα σε μια μόλις εβδομάδα να γίνεται ξανά talk of the town; Το Pecora Nera (Μαύρο Πρόβατο, ιταλιστί) της Σεβαστουπόλεως επέστρεψε με τη μορφή υστερόγραφου. Το P.S. Pecora ανέβηκε στο Ψυχικό (που κατ’ εμέ είναι περισσότερο κέντρο παρά βόρεια προάστια) και εγκαταστάθηκε στη συμβολή των οδών Ολυμπιονικών & Αγίου Γεωργίου 1.

Τη σκηνοθεσία του νέου εστιατορίου έχει αναλάβει η η γνωστή (και πρώην) ιδιοκτήτρια του, Τζένυ Χρονοπούλου (Balthazar, Rock & Roll). Το σχεδιασμό του χώρου ανέλαβε η Μαρία Δαλάκογλου.

Ο εντυπωσιακός χώρος σε κερδίζει για την άνεση του και γιατί δεν είναι “πνιγμένος” σε τραπέζια! Σου δίνει μια άνεση να κινηθεί το μάτι σου στο χώρο κάτι που απουσιάζει εντελώς από τα εστιατόρια της πόλης. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο μοναστηριακός πάγκος που μπορεί να χωρέσει πάνω από 15 άτομα (τέλειο για γενέθλια).

Το καλύτερο σημείο όμως το P.S Pecora είναι το νέο μενού και φυσικά το τέλεια μαγειρεμένο συκώτι! Η κουζίνα ακολουθεί τα χνάρια του προηγούμενου εστιατορίου στα πλαίσια μια ελληνο-ιταλικής τρατορίας, προσφέροντας Μεσογειακές γεύσεις. Προτείνει ιδανικές επιλογές για ένα after office light dinner με ευφάνταστα και ποικίλα finger food που εμπλουτίζουν το menu και συμπληρώνουν τα ποτά και cocktails, που το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό προσφέρει.

Αξίζει να ξεκινήσεις – οπωσδήποτε – με spring rolls με μανιτάρια, πράσο και sauce από φυστικοβούτυρο (11,50 ευρώ) και τέλεια crostoni με μελιτζάνα, κατσικίσιο τυρί και φρέσκια ντομάτα (9,50 ευρώ). Στις σαλάτες εγώ δοκίμασα πολύχρωμη σαλάτα με προσούτο σπαράγγια, κατσικίσιο τύρι και βινεγκρέτ βαλσάμικο (14,50 ευρώ).

Το καλύτερο σημείο της βραδιάς όμως ήταν το τέλεια ψημμένο συκώτι που έρχεται συνοδευμένο με αρωματικό ρύζι και μυρωδικά (15,50 ευρώ). Ακόμα και το ρύζι ήταν τόσο καλά δουλεμένο που τα λαχανικά όπως και η γραβιέρα που είχε μέσα ήταν κομμένα σε καρεδάκια μισού εκατοστού που έστεκαν al dente στο δόντι. Μαγεία! (Δυστυχώς, δεν το έχω σε φωτογραφία να σας το δείξω)

Δοκίμασα επίσης την υπέροχη ταλιάτα με black angus που θα συγκινήσει κάθε δεινό κρεατοφάγα (18,50 ευρώ) και βέβαια το σολομό που παντρεύεται με φακές και sweet chili sauce (17.00 ευρώ).

Αν ετοιμάζεσαι να κλείσεις τραπέζι, να ξέρεις πως είναι ανοιχτά Τρίτη με Κυριακή μόνο το βράδυ, από τις 19:00.

Info:
Διεύθυνση: Ολυμπιονικών & Αγίου Γεωργίου 1, Νέο Ψυχικό
Τηλ.: 2106728107
Facebook: www.facebook.com/pspecora/
Instagram/www.instagram.com/pspecora_athens/



Cool Artisan