search

Χριστουγεννιάτικη Ανακύκλωση: Κορμός με κουραμπιέ

chocolate salami, recipe, simple, seasonal, dessert, recycling, συνταγή, κουραμπιές, κορμός σοκολατάς, σοκολατένιο σαλάμι, κακάο, ζάχαρη άχνη, πορτοκάλι , κορμός με κουραμπιέδες

Κάθε χρόνο μένω με ένα πάγκο γεμάτο κουραμπιέδες, τους οποίους προτιμώ κάπως περισσότερο από τα μελομακάρονα! Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν φρέσκοι είναι τυλιγμένοι με αλουμινόχαρτο μέσα σε πλαστικό τάπερ, εκτός ψυγείου! Ο καλύτερος όμως τρόπος για να τους απολαύσεις (ή και για να τους πας δώρο όπως κάνω συνήθως εγώ) είναι μέσα σε ένα σοκολατένιο σαλάμι!

chocolate salami, recipe, simple, seasonal, dessert, recycling, συνταγή, κουραμπιές, κορμός σοκολατάς, σοκολατένιο σαλάμι, κακάο, ζάχαρη άχνη, πορτοκάλι

Υλικά

  • 280 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά
  • 50 γρ κακάο
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 500 γρ κουραμπιέδες (έτοιμοι, θρυμματισμένοι)

Εκτέλεση

  • Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τα δύο αυγά, χτυπημένα.
  • Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι και τους κουραμπιέδες.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, το τυλίγουμε σαν καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

chocolate salami, recipe, simple, seasonal, dessert, recycling, συνταγή, κουραμπιές, κορμός σοκολατάς, σοκολατένιο σαλάμι, κακάο, ζάχαρη άχνη, πορτοκάλι



Cool Artisan