search

Τα εορταστικά μενού για τα Χριστούγεννα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα αγαπημένα μας εστιατόρια σε Αθήνα και Πειραιά βάζουν τα καλά τους και ετοιμάζουν σπέσιαλ μενού και ειδικά events με αποκορύφωμα τα ρεβεγιόν για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε αυτό το post ανθολογούμε τις καλύτερες επιλογές για τα Χριστούγεννα και θα ακολουθήσει νέα δημοσίευση για όσα πρόκειται να συμβούν την τελευταία ημέρα του χρόνου!

H ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΟ ZONARS

Ο πιο λαμπερός μήνας του έτους, ο Δεκέμβριος, ξεκινάει με εορταστική ατμόσφαιρα και διάθεση στο Zonars. Καθημερινά, το Zonars υποδέχεται τους καλεσμένους του με τα καλύτερα πιάτα και επιλογές ποτών και cocktails. Early drinks και άψογα εκτελεσμένα cocktails στο πιο εντυπωσιακό bar της Αθήνας, σχεδιασμένα από τη βραβευμένη bar leader Μυρσίνη Σπανέλη και τους Hybrogardeners.

Γιορτινή διάθεση και τα Σαββατοκύριακα, με τα Κυριακάτικα Christmas Mood Parties από νωρίς το απόγευμα για τις Κυριακές 9, 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, οι καλεσμένοι μπορούν να απολαμβάνουν τα ροφήματά τους στα ειδικά εορταστικά σερβίτσια που έχει επιμεληθεί η σχεδιάστρια Themis Z. Στο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου ξεχωρίζει και το εορταστικό μενού για το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων με συνοδεία live τραγουδιών από την ταλαντούχα τραγουδίστρια Shaya.

Info:
Διεύθυνση:  Βουκουρεστίου 9, Αθήνα
Τηλ.: 210 3251430
Facebookhttps://www.facebook.com/zonarsathens/
Instagramhttps://www.instagram.com/zonarsathens/

 

THE MOST TASTEFUL TIME OF THE YEAR ΣΤΑ NICE N EASY

Φέτος η Παραμονή των Χριστουγέννων κλείνει τραπέζι για το εορταστικό της δείπνο στα organic bistro nice n easy στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά! Πιστά στη farm-to-table φιλοσοφία τους, ετοίμασαν δυο value for money set menus, εμπνευσμένα από τα αρώματα και τα χρώματα της πιο όμορφης εποχής του χρόνου. Πιάτα ευφάνταστα και νόστιμα, μαγειρεμένα με ελληνικά προϊόντα, οργανικά ποιοτικά υλικά και βιολογικές εκλεκτές πρώτες ύλες, σας περιμένουν για να χαρίσουν σε εσάς και τους αγαπημένους σας μια ιδιαίτερη και άκρως γιορτινή απολαυστική εμπειρία.

Set menu Παραμονής Χριστουγέννων (€45/άτομο)

  • Amuse bouche: Χτένι / ντούγια / καλαμπόκι
  • Σούπα: Βελουτέ κάστανο / πρόβειο προσούτο / κρουτόν με τρούφα
  • Ορεκτικό: Καπνιστό χέλι / κρέμα παντζάρι / βιολογική γύρη / αέρα κάφιρ
  • Κυρίως πιάτο: Γαλοπούλα / γέμιση / γλυκοπατάτα λαχανάκια Βρυξελλών / jus γαλοπούλας ή Αρνί / κρουστά μυρωδικών / κάστανα / γλυκοπατάτα / λεβάντα jus αρνί
  • Γλυκό: Μont Βlanc

Info:
Διεύθυνση:  Ομήρου 60 και Παπαδιαμάντη 7 (Κηφισιά)
Τηλ.: 210 3617201 (Κολωνάκι) και 210 8082014 (Κηφισιά)
Facebookhttps://www.facebook.com/niceneasyGR/
Instagramhttps://www.instagram.com/niceneasy/

 

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ VAROULKO SEASIDE 

Εορταστική ατμόσφαιρα με θαλασσινή αύρα υπόσχεται και φέτος το Varoulko Seaside, που υποδέχεται τους φίλους του με χριστουγεννιάτικη διάθεση. Σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο φορά τα καλά του και προσκαλεί τους επισκέπτες του να βιώσουν την εμπειρία του Βαρούλκου την εορταστική περίοδο που διανύουμε και, φυσικά, να γιορτάσουν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με θέα στην ειδυλλιακή μαρίνα του Μικρολίμανου.

Πιάτα με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου, του Γιάννη Παρίκου και της έμπειρης ομάδας τους, όπως το καβούρι με αβοκάντο και ζεστό ζωμό καβουριού, η βελουτέ τοπιναμπούρ με ψητή καραβίδα και πραλίνα φουντουκιού και το ψητό φιλέτο μπαρμπούνι με υφές από κολοκύθι, τσιπς κινόα και ζωμό μπαρμπουνιού θα χαρίσουν ξεχωριστή νότα στα βράδια των γιορτών προσφέροντας γευστικές συγκινήσεις σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Οι έμπειροι sommeliers του Βαρούλκου θα σας προτείνουν το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσετε το δείπνο σας, ενώ ο επίλογος γράφεται γλυκά με τη μους κάστανου με κομποτέ αχλάδι, pudding κάρδαμου και παγωτό ρούμι και το cremeux σοκολάτας σε μπισκότο, κρέμα passion fruit και σορμπέ μάνγκο, τις εμπνευσμένες δημιουργίες του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη ειδικά για το μενού του ρεβεγιόν. Αφεθείτε στη ζεστή φιλοξενία και τις γιορτινές γεύσεις του Βαρούλκου και κάντε τις φετινές γιορτές μοναδικές.

Info:
Διεύθυνση:  Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο (Πειραιάς)
Τηλ.: 210 5228400
Facebookhttps://www.facebook.com/varoulkorestaurant/
Instagramhttps://www.instagram.com/varoulkoseaside/

 

ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ MATSUHISA ATHENS

Αυτές τις γιορτές, το Matsuhisa Athens σας υποδέχεται στην εμβληματική Astir και υπόσχεται να σας παρασύρει σε μια γιορτινή εξερεύνηση γαστρονομικών απολαύσεων, με φόντο ένα μαγευτικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα. Αφεθείτε στην μοναδική γευστική εμπειρία της Japanese fusion κουζίνας, απολαμβάνοντας το εντυπωσιακό μενού επτά πιάτων που έχει ετοιμάσει η Α-team του Matsuhisa Athens, αποκλειστικά για την Παραμονή Χριστουγέννων.

Ο head sushi chef Τόνυ Βρατσάνος και ο chef Loris di Santo δημιουργούν signature πιάτα υψηλής γαστρονομίας, που παντρεύουν εξαιρετικές πρώτες ύλες και ιδιαίτερες τεχνικές, δημιουργώντας gourmet συνδυασμούς με έμπνευση τη φιλοσοφία του NobuSan. Οι αισθήσεις απογειώνονται καθώς τα μεθυστικά cocktails και οι εκλεκτές ετικέτες κρασιών συμπληρώνουν ιδανικά τις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ η γαλλική σαμπάνια Taittinger ολοκληρώνει τις προτάσεις μενού, με την «κομψή» και ισορροπημένη γεύση της.

Matsuhisa Athens Christmas Eve Menu 2018 (€115/άτομο)

  • Toro Tartar Mediterranean style with Oscietra Caviar
  • Amaebi Shrimp Chili Shiso Salsa
  • Selection of Sushi & Soup (Miso soup with roasted pork, spring onion and tofu)
  • Baby Spinach & Rocket salad Dry Miso with Grilled Lobster and fresh Truffle (Baby spinach, baby rocket, pear, pomegranate, toasted walnuts)
  • Pan fried Lemon Sole with sautéed Bok choy and Yuzu Wasabi Salsa
  • Grilled US Beef Fillet with Foie gras, Japanese Pumpking Truffle puree and Green pepper corn Sake soy
  • Black Forest (chocolate, cherries, vanilla cream, sour cherry ice cream)

* Η επιλογή της γαλλικής σαμπάνιας Taittinger είναι προαιρετική και ισχύει η τιμή των 100 €.

Info:

Διεύθυνση:  Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

Τηλ.: 210 8960510

Facebookhttps://www.facebook.com/MatsuhisaAthens/

Instagramhttps://www.instagram.com/matsuhisa_athens/?hl=el

 

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ CHEFI ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

chefi 4_L

Το Chefi έχει ετοιμάσει για φέτος μία λαχταριστή πρόταση μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων και σας υποδέχεται με κέφι και χαμόγελα!

Μενού (Πρώτο seating 18:30-21:00, €65/άτομο)

  • Καλωσόρισμα CHEFI style
  • Βελουτέ λαχανικών, άρωμα τρούφας, donut πατάτας
  • New style beef carpaccio, πράσινη σαλάτα yuzu – ponzu dressing
  • Ριζότο πορτσίνι, μανιτάρια, γραβιέρα, δεντρολίβανο
  • Χοιρινό σχάρας Iberico, γέμιση Xmas φρούτα & κάστανο, σως Madeira
  • Chocolate ball: μους σοκολάτα & φράουλα
  • Καφές, τρουφάκια

Info:
Διεύθυνση: Περικλέους 31, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 68 15 774
Facebookhttps://www.facebook.com/chefi.grill/
Instagramhttps://www.instagram.com/chefi_restaurant/

 

ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ «THE PARLIAMENT» ΤΟΥ NJV ATHENS PLAZA ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το The Parliament του ιστορικού ξενοδοχείου NJV Athens Plaza στην Πλατεία Συντάγματος έχει οργανώσει για τις ημέρες των Χριστουγέννων ξεχωριστά events που συνδυάζουν γιορτινή ατμόσφαιρα, πλούσιους μπουφέδες και ζωντανή μουσική από το μοναδικό Δάκη, τον Πάνο Δέρβο και την Έλενα Περβαινά. Εκτός από το μενού που ακολουθεί για το The Parliament, τη βραδιά της Παραμονής θα υπάρχει αντίστοιχο πλούσιο μενού και στο εκλεπτυσμένο Explorers Bar του ξενοδοχείου, υπό τους γιορτινούς ήχους μουσικής D.J. με τιμή €90/άτομο (παιδιά έως 12 ετών -50%)

Μενού – Παραμονή Χριστουγέννων / Reveillon (€90/άτομο, παιδιά έως 12 ετών -50%)

  • Γιορτινός μπουφές Reveillon
  • Welcome drink
  • Φιάλη House wine / 2 άτομα
  • Ζωντανή μουσική και τραγούδι με Δάκη, Πάνο Δέρβο & Έλενα Περβαινά

Μενού – Ανήμερα Χριστούγεννα (€85/άτομο)

  • Γιορτινός μεσημεριανός μπουφές
  • Φιάλη House wine / 2 άτομα
  • Ζωντανή μουσική και τραγούδι με Πάνο Δέρβο & Έλενα Περβαινά

Info:

Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου Α’ 2, Πλατεία Συντάγματος

Τηλέφωνο: 210 3352400

Facebook: https://www.facebook.com/njvathensplaza/

Instagram: https://www.instagram.com/njv_athens_plaza/



Cool Artisan