search

Πως να κάνεις Χριστουγεννιάτικο Pour Over καφέ με άρωμα ginger!

Τώρα τα Χριστούγεννα, λατρεύω να υποδέχομαι τους φίλους μου στο σπίτι για μια κούπα πραγματικά καλό καφέ. Είναι από τις λίγες φορές το χρόνο που ως παρέα δεν έχουμε καμία απουσία, καθώς με ένα μαγικό τρόπο καταφέρνουμε πάντα όλοι να ξεκλέψουμε χρόνο από τις υποχρεώσεις μας! Αυτή η χριστουγεννιάτικη jour fix γεμίζει τις μπαταρίες και τις καρδιές μας, σαν το άχνισμα του καφέ να δημιουργεί ένα ροζ συννεφάκι ευφορίας που ίπταται πάνω από το σαλόνι μου! Για την τελευταία μας, ίσως, πλήρη απαρτία μάζωξη του 2018, αποφάσισα να φτιάξω έναν X-MAS time Pour Over καφέ, δίνοντάς του άρωμα ginger με το άπαιχτο Gingerbread Flavour Syrup, το οποίο βρήκα έτοιμο να με περιμένει στα Starbucks!

Πως κάνουμε τη μέθοδο Pour Over:

  • Ξεκινάμε με μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα Starbucks όπου θα κάνουμε τη σωστή επιλογή καφέ και θα μας τον αλέσουν με το σωστό τρόπο.
  • Για τα Χριστούγεννα, προτείνω με τα μάτια κλειστά το Starbucks Christmas Blend. Απαλό και spicy, με ξυλώδεις νότες από κέδρο, το συγκεκριμένο blend κλείνει μέσα του το cozy πνεύμα των ημερών. Διατίθεται σε μορφή ολόκληρων κόκκων οι οποίοι παλαιώνονται έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως τις γεύσεις και τα αρώματά τους.
  • Συνεχίζουμε με το σωστό άλεσμα. Αφού αγοράσεις τον καφέ, είναι σημαντικό να ζητήσεις από τον barista να σου τον αλέσει για χάρτινο φίλτρο πριν φύγεις από το κατάστημα. Με αυτή τη διαδικασία προκύπτει ένας σχετικά λεπτοαλεσμένος καφές, με υφή σαν αυτή της κρυσταλλικής ζάχαρης.
  • Bρέχουμε το φίλτρο. Με λίγο ζεστό νερό βρέχουμε ελαφρά το χάρτινο φίλτρο του καφέ. Αυτή η διαδικασία θα δώσει στον καφέ μας πιο καθαρή γεύση.
  • Το σωστό μέτρημα. Βάζουμε  2 κουταλιές της σούπας καφέ -οι οποίες αντιστοιχούν σε 20 γραμμάρια έκαστη- ανά 180 ml ζεστού νερού, δηλαδή περίπου ¾ του φλιτζανιού (για να το υπολογίσεις με το μάτι αν δεν έχεις ζυγαριά).
  • Ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό το οποίο μόλις έχει βράσει και γεμίζουμε το φίλτρο μέχρι τη μέση έτσι ώστε να μουσκέψει τον αλεσμένο καφέ.
  • Περιμένουμε 10 δευτερόλεπτα και αφήνουμε τον καφέ να εκχυλιστεί. Με αυτή τη διαδικασία ο καφές υγραίνεται ομοιόμορφα και αναπτύσσει το άρωμά του.
  • Ολοκληρώνουμε την εκχύλιση. Προσθέτουμε αργά το υπόλοιπο νερό ρίχνοντάς το με σύντομες, σταθερές κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον αλεσμένο καφέ.
  • Προσθέτουμε ένα καπάκι από το Gingerbread Flavour Syrup και ανακατεύουμε.
  • Αν θέλουμε να προσθέσουμε ζάχαρη και γάλα, τα αφήνουμε πάντα για το τέλος!

Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο καφές είναι διαφορετικός από όλους όσους έχετε μέχρι τώρα δοκιμάσει, η παρέα σου και εσύ. Απολαύστε τον τώρα που είναι καιρός, γιατί το συγκεκριμένο blend διατίθεται αποκλειστικά και μόνο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων!



Cool Artisan