search

christmas cake, recipe, simple, orange, συνταγή, κέικ, χριστουγεννιάτικο, γλάσο, φρουί ζελέ, βούτυρο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

H αγαπημένη μου εορταστική σεζόν ξεκινά σήμερα επίσημα! Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που επιτέλους άρχισαν και πάλι τα χριστουγεννιάτικα φουρνίσματα! Μας περιμένουν πολλές συνταγές (και θερμίδες)! Ξεκινάμε σήμερα με Χριστουγεννιάτικο Κέικ!

christmas cake, recipe, simple, orange, συνταγή, κέικ, χριστουγεννιάτικο, γλάσο, φρουί ζελέ, βούτυρο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη, αναποφλοίωτα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  • 800 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκομμένα (εγώ χρησιμοποίησα πορτοκάλι)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 γρ ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • Γλάσο για πασπάλισμα

christmas cake, recipe, simple, orange, συνταγή, κέικ, χριστουγεννιάτικο, γλάσο, φρουί ζελέ, βούτυρο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν καλά.
  • Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και στο τέλος το φρουί γλασέ, το ξύσμα και το ρόυμι (ή το κονιάκ).
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια καλά βουτυρωμένα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για 30 λετττά.
  • Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με γλάσο.

christmas cake, recipe, simple, orange, συνταγή, κέικ, χριστουγεννιάτικο, γλάσο, φρουί ζελέ, βούτυρο, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan