search

Μάφιν βανίλιας με σοκολάτα

H βασική συνταγή για muffins εμπλουτισμένη με σταγόνες σοκολάτας

Chocolate muffins RECIPE VANILLA συνταδ΄γ μάφιν βανίλια σοκολάτα Γαβριήλ Νικολαίδης Cool Artisan

Υλικά

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
  • 2/3 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
  • 1 αυγό μεγάλο, ελαφρά χτυπημένο

Chocolate muffins RECIPE VANILLA συνταδ΄γ μάφιν βανίλια σοκολάτα Γαβριήλ Νικολαίδης Cool ArtisanΕκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
  • Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
  • Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε – ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
  • Ισομοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες. Ψήνουμε για περίπου 20΄.
  • Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν πιέζουμε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά και αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα.
  • Αλλιώς τα ψήνουμε λίγο ακόμη. Τα αφήνουμε στις θήκες 5΄ και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε σχάρα.

Chocolate muffins RECIPE VANILLA συνταδ΄γ μάφιν βανίλια σοκολάτα Γαβριήλ Νικολαίδης Cool Artisan

 



Cool Artisan