search

Κέικ σοκολάτας με αμύγδαλο και ολόκληρα αχλάδια

Almond, Chocolate, Pear Cake Recipe, συνταγή, κέικ, αχλάδι, αμύγδαλο, γλάσο λευκής σοκολάτας,Amaretto,κανέλα, Γαβριήλ Νικολαΐδης, coolartisan

Μου αρέσουν τα βρασμένα φρούτα που μοιάζουν λίγο με κομπόστα αλλά κρατάνε τη ζωντάνια τους! Θυμάσαι τα βρασμένα σε κρασί μήλα, γεμιστά με κρέμα μασκαρπόνε; Αν όχι, κάνε κλικ εδώ

Αυτή η συνταγή με τα αχλάδια που ψήνονται μέσα σε υγρό κέικ σαν brownies ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Και πάει κάπως έτσι…

Υλικά

  • 1 λίτρο νερού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Γλυκάνισο 1 αστέρι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 4-5 μεγάλα αχλάδια ή 6-7 μικρά, ξεφλουδισμένα

 Για το κέικ

  • 150 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 50 ml Amaretto
  • 120 γρ βούτυρο
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ
  • 20 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Almond, Chocolate, Pear Cake Recipe, συνταγή, κέικ, αχλάδι, αμύγδαλο, γλάσο λευκής σοκολάτας,Amaretto,κανέλα, Γαβριήλ Νικολαΐδης, coolartisan

 Εκτέλεση

Για τα αχλάδια

  • Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, γλυκάνισο και το χυμό λεμονιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αχλάδια, στη συνέχεια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να είναι σχετικά μαλακά.
  • Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν.

Για το γλάσο

  • 60ml κρέμα γάλακτος
  • 40ml Amaretto
  • 100γρ λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένο

 Για το κέικ

  • Καλύπτουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμτρο 23 εκ με λαδόκολλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC ή στους 160ºC στον αέρα.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το Amaretto σε ένα μικρό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά όταν βάζουμε το επόμενο.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ πολύ καλά με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί.
  • Στήνουμε τα αχλάδια στο ταψί.
  • Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά (ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή) σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

 Για το γλάσο

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το Amaretto και σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Αναδεύουμε τη σοκολάτα έως ότου το μίγμα είναι εντελώς λείο.
  • Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, έτσι ώστε να γίνει λιγότερο ρευστό.
  • Απλώνουμε πάνω στο κέικ που έχει ήδη κρυώσει

Almond, Chocolate, Pear Cake Recipe, συνταγή, κέικ, αχλάδι, αμύγδαλο, γλάσο λευκής σοκολάτας,Amaretto,κανέλα, Γαβριήλ Νικολαΐδης, coolartisan

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan