zamponoturopita

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 250 γρ ανθότυρο
  • 250 γρ κίτρινο τυρί (edam ή gouda)
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο με πράσο (κομμένο σε φέτες)
  • 10 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ θυμάρι ξερό
  • 1 κτγ ρίγανη ξερή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (40 x 30 εκ περίπου)
  • Γνέθουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε στη βάση του ταψιού.
  • Στη συνέχεια χοντροσπάμε το ανθότυρο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια
  • Απλώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, το κίτρινο τυρί και τις λιαστές τομάτες
  • Γνέθουμε και απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι πάνω από τη γέμιση να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γαλά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά
  • Περιχύνουμε την λουκανικοτυρόπιτα.
  • Αφήνουμε την λουκανικοτυρόπιτα στο ψυγείο για να ρουφήξει όλο το γάλα-αυγό για τουλάχιστον 1 ώρα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *