vraxakia

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 30 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 15 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 πρέζα αλάτι

Instructions

  • Στήνουμε μπεν μαρί, δηλαδή βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό πάνω στο μάτι της κουζίνας και από πάνω στρεώνουμε ένα γυάλινο μπολ. Πρέπει να μην ακουμπάει το νερό στον πάτο του μπολ
  • Βάζουμε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα, το φιστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας και και ανακατεύουμε
  • Μόλις λιώσουν τα υλικά και έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και σχηματίζουμε τα βραχάκια πάνω στη λαδόκολλα.
  • Θα φτιάξουμε συνολικά 9-10 βραχάκια
  • Προαιρετικά, πασπαλίζουμε, με λίγο αλάτι ακόμα
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 2-3 ώρες.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *