search

ΨΗΤΗ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ

Εάν δοκιμάσεις να φτιάξεις σούπα στο φούρνο δεν θα επιστρέψεις ποτέ στη σούπα της κατσαρόλας.  Βελούδινη, γεμάτη γεύση με νότες “ξεροκαμμένου” δημιουργεί την αίσθηση ότι τρώς κάτι εντελώς διαφορετικό. Και πραγματικά, ανάμεσα σε όλες τις σούπες που έχω φτιάξει στη ζωή μου, η σούπα με ψητά λαχανικά είναι η πιο νόστιμη.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 1 πατάτα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 300 γρ κολοκύθα (ψίχα καθαρισμένη)
  • 5 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1 κτγ τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κτσ λάδι τρούφας
Για το γαρνίρισμα
  • Γιαούρτι (1 κτσ για κάθε πιάτο)
  • λάδι τρούφας  (1 κτσ για κάθε πιάτο)
  • κολοκυθόσπορος (1 κτσ για κάθε πιάτο)

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.
  • Κοβουμε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και το σκόρδο σε φέτες
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Σερβίρουμε απευθείας τη σούπα στα μπολ και γαρνίρουμε με έξτρα γιαούρτι, κολοκυθόσπορο και λάδι τρούφας.
Cool Artisan