velvet soup

Ingredients

  • 1 πατάτα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 300 γρ κολοκύθα (ψίχα καθαρισμένη)
  • 5 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1 κτγ τζίντζερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κτσ λάδι τρούφας
Για το γαρνίρισμα
  • Γιαούρτι (1 κτσ για κάθε πιάτο)
  • λάδι τρούφας  (1 κτσ για κάθε πιάτο)
  • κολοκυθόσπορος (1 κτσ για κάθε πιάτο)

Instructions

  • Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.
  • Κοβουμε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και το σκόρδο σε φέτες
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Σερβίρουμε απευθείας τη σούπα στα μπολ και γαρνίρουμε με έξτρα γιαούρτι, κολοκυθόσπορο και λάδι τρούφας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *