search

VEGAN ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Πανεύκολες, vegan μπάρες για να ξεκινάς τη μέρα σου με φουλ ενέργεια.



Υλικά

  • 150 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι, προτίμησε ποικιλία medjool dates)
  • 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιροπι σφενδάμου (αν θες να είναι vegan)
  • 50 γρ goji berries
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
  • 50 γρ. ηλιόσπορους, χοντροκομμένους
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 160 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε κομμάτια τους χουρμάδες και τους περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν και τους τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Στίβουμε το πορτοκάλι και ρίχνουμε τον χυμό στο μπολ με τους χουρμάδες, προσθέτουμε το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου) και ανακατεύουμε.
  • Περνάμε τους ξηρούς καρπούς από το μπλέντερ μέχρι να τους χοντροκόψουμε.
  • Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά
  • Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και τα goji berries
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη βρώμη.
  • Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρόμη στο μείγμα μας.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι τοποθετούμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά με το χέρι μας.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έναν πλάστη για ευκολία
  • Σκεπάζουμε το μείγμα με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουτάλι κόβουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
Cool Artisan