VEGAN, NO SUGAR HALVA

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

Για το σιρόπι
  • Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι νερό
  • Βάζουμε σε ένα blender τους χουρμάδες, το σιρόπι και το νερό και χτυπάμε καλά για περίπου 4 λεπτά
Για το χαλβά
  • Βάζουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι να κάψει.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε τα φουντούκια, την καρύδα και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί.
  • Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο, ξανθό χρώμα χαμηλώνουμε την ένταση.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και το νερό και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Μεταφέρουμε σε μια φόρμα για χαλβά για τουλάχιστον 2 ώρες
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε

Instructions

  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 3 ποτήρια νερό
  • 150 γρ φουντούκια (χοντροκομμένα)
  • 100 γρ καρύδα τριμμένη
  • 1 κτσ κανέλα
Για το σιρόπι
  • 400 γρ χουρμάδες
  • 200 γρ σιρόπι σφενδάμου
  • 1 ποτήρι καυτό νερό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *