VEGAN ΣΟΚΟΛΑΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΣΙΟΥΣ

Ένα vegan γλυκό ψυγείου που θα λατρέψουν ακόμα και όσοι δεν είναι vegan! Ακολούθησε βήμα βήμα τις οδηγίες και φτιάξε ενα δροσερό γλυκό με υφή σοκολατένιας μούς και ανοιξιάτικη δροσιά από τις φράουλες.

Είναι πολύ υγιεινό και ιδανικό για όσους αποφεύγουν τα βαριά λιπαρά. Αν αφαιρέσεις το χρόνο που μουλιάζουμε τα κάσιους (εγώ συνήθως τα βάζω από το προηγούμενο βράδυ) θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να το φτιάξεις.

Δες εδώ το βίντεο:

 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Σήμερα φτιάχνω ένα γλυκό αφιερωμένο στους #vegan φίλους μου που όμως θα λατρέψετε όλοι! Ένα ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κακάο, κάσιους, κρέμα καρύδας και φράουλες 🍓🍫❤️ Κάνεις δεν θα πιστεύει ότι δεν είναι φτιαγμένο με σοκολάτα, βούτυρο και κρέμα γάλακτος! Και όμως! Είναι 100% vegan ❤️ Ένα υλικό που ίσως σε παραξενέψει είναι το αγάρ αγάρ το οποίο είναι η vegan εναλλακτική της ζελατίνης ❤️ θα το βρεις σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά είδη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη συγκεκριμένη συνταγή και κανονική ζελατίνη σε σκόνη ή φύλλα ❤️ διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . . . . . . . pic by @photobird95 #veganfoodblogger #vegangreekfoodblogger #συνταγή #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε Επίσης:

Ingredients

  • 2 λίτρα νερό
  • 370 γρ. κάσιους
  • 30 γρ. κακάο,
  • 70 γρ. σιρόπι αγάυης,
  • 1 κ.τ.σ. εκχύλισμα βανιλιας,
  • 400 γρ κρέμα καρύδας.
  • 1 κτγ αγάρ αγάρ
  • 10 φράουλες

Instructions

  • Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα (ή βραστήρα) και το αφαιρούμε από τη φωτιά
  • Μεταφέρουμε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ
  • Μουλιάζουμε τα κάσιους για  τουλάχιστον 3 ώρες στο νερό.
  • Σουρώνουμε τα κάσιους από το νερό που τα μουλιάσαμε
  • Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια ένταση
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε καλά
  • Μόλις πάρει βράση, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, το κακάο. το σιρόπι αγαύης, τη
    βανίλια και την κρέμα καρύδας
  • Χτυπάμε καλά για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.
  • Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε στη μέση
  • Βάζουμε τις φράουλες περιμετρικά στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Εγώ το έκανα σε τσέρκι με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 18 εκ.  αλλά εσύ μπορείς να το κάνει σε ό,τι στρογγυλό ταψάκι. Για μεγαλύτερο ταψί θα διπλασιάσεις τα υλικά
  • Προσθέτουμε στο ταψί το μείγμα που έχουμε χτυπήσει και με μια σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια του
  • Τέλος, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 4 ώρες
  • Το βγάζουμε, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *