VEGAN CHOCOLATE BANANA BREAD

Ingredients

  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 20 γρ. baking powder
  • 1 κτγ. baking soda
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 100 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 80 γρ ηλιέλαιο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλια

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες και τις λιανίζουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρέ
  • Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τις μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, to baking soda και το αλάτι
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύοντας καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ. Εγώ χρησιμοποιώ αντικολλητική φόρμα σιλικόνης. Αν δεν έχεις αντικολλητική φόρμα θα την καλύψεις με ηλιέλαιο ή μαργαρίνη και κακάο για να μην κολλήσει το κέικ κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά. Για καλύτερο ψήσιμο εγώ καλύπτω την επιφάνεια του κέικ με αλουμινόχαρτο 20 λεπτά αφότου το βάλω στο φούρνο και αφαιρώ το αλουμινόχαρτο 5 λεπτά πριν το βγάλω από το φούρνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *