search

Vegan brownies με γλυκοπατάτα και χουρμάδες

Αυτή είναι μια πανεύκολη, πεντανόστιμη και τελείως vegan συνταγή για brownies! Η ιδιαίτερη γεύση του οφείλεται στη γλυκοπατάτα, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας και τους εξωτικούς χουρμάδες, ενώ τα αμύγδαλα και το αλεύρι βρώμης του προσφέρουν υψηλή διατροφική αξία!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για το brownies
  • 500 γρ. γλυκοπατάτες (περίπου 2 μεσαίου μεγέθους)
  • 15 χουρμάδες
  • 120 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 100 γρ θρυμματισμένα αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • Μια τσιμπιά αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 50 γρ. κακάο
Για το γλάσο
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν πραγματικά μαλακά.
  • Στη συνέχεια, τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τους ξεκουκουτσιασμένους χουρμάδες.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα άλλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια αναμειγνύουμε πολύ καλά τα δύο μίγματα μεταξύ τους.
  • Βάζουμε το μίγμα που θα προκύψει σε ένα ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να βυθίζουμε ένα πιρούνι στο brownies κι αυτό να βγαίνει καθαρό. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
  • Ενώ το brownies ψήνεται, φτιάχνουμε το γλάσο.
  • Λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά και έπειτα στο ψυγεία για άλλα 15 λεπτά, να σφίξει.
  • Ξεφορμάρουμε το brownies από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το γλασάρουμε, αλλιώς το γλάσο μας θα λιώσει! Απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του brownies με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να το διακοσμήσουμε με μερικά σπασμένα αμύγδαλα.
Cool Artisan