VEGAN BOLOGNAISE RECIPE

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα (περασμένα από τον τρίφτη)
  • 200 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 100 γρ κιμάς σόγια
  • 300 γρ τομάτα κονκασέ
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκοκαυτερή
  • 1 κτγ μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό ή ό,τι άλλο θέλεις)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (για σοτάρισμα)

Instructions

  • Αρχικά ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (Συνήθως πρέπει πρώτα να τον βράσουμε και έπειτα να τον σουρώσουμε και να τον αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.)
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, τα καρότα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά σόγια και τον φέρνουμε 2-3 βόλτες στο τηγάνι να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τέλος ρίχνουμε και την τομάτα.
Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *