vegan banana galette

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ λάδι καρύδας
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 8 κτσ νερό (πολύ κρύο)
  • γάλα αμυγδάλου (για να γυαλίσεις τη ζύμη)
  • 1 κτσ μαύρη ζάχαρη (για να πασπαλίσεις τη ζύμη)
Για τη γέμιση
  • 100 γρ βίγκαν πραλίνα φουντουκιού
  • 3 μπανάνες κομμένες σε φέτες

Instructions

  • Μετράμε 8 κτσ νερό, το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει, αλλά όχι να παγώσει
  • Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε σε δύο δόσεις το κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά το λάδι καρύδας.
  • Βγάζουμε τη ζύμη και με ένα πλάστη την ανοίγουμε.
  • Τη γεμίζουμε με την πραλίνα και με τις φέτες μπανάνας, αφήνοντας ένα κενό 5 εκ. περιμετρικά.
  • Κλείνουμε τα τοιχώματα και βουρτίζουμε τη ζύμη με γάλα αμυγδάλου.
  • Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη στη ζύμη
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *