vegan almond oats cookies

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 250 γρ. βρώμη
  • 130 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 200 γρ. ταχίνι με άρωμα πορτοκάλι
  • 1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο καρύδας
  • ασπράδι από 1 αυγό (προαιρετικά)

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Ετοιμάζουμε ένα ταψί καλύπτοντας το με λαδόκολλα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη βρόμη
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο καρύδας και ανακατεύουμε
  • Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά μπισκότα και τα αραδειάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 λεπτά
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις τα βγάλουμε φαίνονται να είναι ακόμα "υγρά και άψητα" αλλά θα σταθεροποιηθούν μόλις κρυώσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *