search

ΑΝΑΠΟΔΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Λατρεύω τις ανάποδες τάρτες!

Μοιάζουν τόσο σπιτικές και ανεπιτήδευτες, ενώ ο συνδυασμός ζουμερής γέμισης – τραγανής ζύμης είναι ονειρικός.

 

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 1 δόση ζύμη, για γλυκές τάρτες (Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή)
  • 10 βερίκοκα, κομμένα σε τέταρτα
  • 25 κεράσια κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. φυσικό χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. υγρή μαύρη ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. πεκάν

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C.
  • Bουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ 25 εκ. με βάθος 5-6 εκ.
  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη (σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ) και στη συνέχεια την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Πρέπει να είναι κρύα για να τη δουλέψουμε σωστά.
  • Κόβουμε τα βερίκοκα σε τέταρτα και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
  • Προσθέτουμε τα κεράσια από πάνω.
  • Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, το ξύσμα πορτοκάλι, το μέλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι και τα πεκάν.
  • Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα.
  • Έπειτα, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι-ρόδα για πίτσα ή ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε μικρά τετράγωνα, υπολογίζοντας περίπου 5x5 εκ.
  • Έπειτα παίρνουμε τα μικρά τετράγωνα ζύμης και τα τοποθετούμε σαν σκεπή πάνω από τα φρούτα αφήνοντας που και που κάποια κενά για τους χυμούς.
  • Ψήνουμε το γλυκό στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά και έπειτα στην κάτω σχάρα για ακόμα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η ζύμη και οι χυμοί να κοχλάζουν.
  • Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με παγωτό βανίλια.
  • Διατηρούμε για μια μέρα εκτός ψυγείου ή για 3 ημέρες στο ψυγείο.
Cool Artisan