Triple Chocolate Cake

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

Μους μαύρης σοκολάτας
  • 150 γρ σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα
  • 120 γρ κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
  • 1 κτγ (4 γρ) σκόνη ζελατίνης
  • 1 κτσ (20 ml) κρύο νερό
Μους σοκολάτας γάλακτος
  • 150 γρ κουβερτούρα γάλακτος
  • 120 γρ κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
  • 1 κτγ (4 γρ) σκόνη ζελατίνης
  • 1 κτσ (20 ml) κρύο νερό
Μους Λευκής Σοκολάτας
  • 150 γρ λεύκη κουβερτούρα
  • 120 γρ κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
  • 1 κτγ (4 γρ) σκόνη ζελατίνης
  • 1 κτσ (20 ml) κρύο νερό

Instructions

  • Ξεκινάμε από τη μους μαύρης κουβερτούρας, που είναι και η βάση της τούρτας μας, λιώνοντας την κουβερτούρα με τα 120 γρ. κρέμας γάλακτος σε ένα μπεν μαρί.
  • Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε τη ζελατίνη, διαλύοντας την καλά.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την ενσωματώνουμε με την κρέμα γάλακτος χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε και τη λιωμένη ζελατίνη, αναμειγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη προκειμένου να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τα 160 γρ κρύας κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις.
  • Τέλος, μεταφέρουμε σε ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα, αδειάζουμε όλο το μείγμα και χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να απλώσει καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε καλά για τουλάχιστον μια ώρα πριν αδειάσουμε την επόμενη μους.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη μους σοκολάτας γάλακτος
  • Συνεχίζουμε με τη μους σοκολάτας γάλακτος, λιώνοντας την κουβερτούρα γάλακτος με τα 120 γρ. κρέμας γάλακτος σε ένα μπεν μαρί.
  • Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε τη ζελατίνη, διαλύοντας την καλά.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την ενσωματώνουμε με την κρέμα γάλακτος χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε και τη λιωμένη ζελατίνη, αναμειγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη προκειμένου να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τα 160 γρ κρύας κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις.
  • Τέλος, μεταφέρουμε στο τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα, αδειάζοντας τη μους πάνω από τη μους μάυρης κουβερτούρας. Χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να απλώσει καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε καλά για τουλάχιστον μια ώρα πριν αδειάσουμε την επόμενη μους.
Τελειώνουμε με της μους λευκής σοκολάτας
  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα με τα 120 γρ. κρέμας γάλακτος σε ένα μπεν μαρί.
  • Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε τη ζελατίνη, διαλύοντας την καλά.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την ενσωματώνουμε με την κρέμα γάλακτος χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε και τη λιωμένη ζελατίνη, αναμειγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη προκειμένου να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τα 160 γρ κρύας κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις.
  • Τέλος, μεταφέρουμε στο τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα, αδειάζουμε όλο το μείγμα λευκής μους πάνω από τη μους σοκολάτας γάλακτος και χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να απλώσει καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε καλά για 2 ώρες ή καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *