tiramisou_starbucks

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ έτοιμα (τα βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 1 φλιτζανάκι εσπρέσσο Anniversary Blend Espresso Starbucks
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 30 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 4 αυγά, κρόκοι και ασπράδια χωρισμένα
  • κακάο για πασπάλισμα

Instructions

  • Βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών
  • Τα χτυπάμε με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτωντας σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα που σχηματίζει κορυφές.
  • Η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε μαζί με την άχνη ζάχαρη με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα με μεγάλες κουταλιές ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε και προσθέτουμε τον καφέ.
  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο ζεστό μείγμα προσέχοντας να μην απορροφήσουν πολύ υγρό γιατί θα διαλυθούν.
  • Τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στα φλυτζάνια χωρίς να αφήνουμε κενά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Στη συνέχεια βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο γάλα και τα στρώνουμε από πάνω.
  • Επαναλαμβάνουμε και με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Είναι ακόμα καλύτερο αν το προετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με κακάο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *