search

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ)

Μια καλοκαιρινή, πανεύκολη κολοκυθόπιτα με δροσερά μυρωδικά και τραχανά αντί για αλεύρι. Προτιμάμε πάντα μικρά κολοκυθάκια γιατί έχουν πιο έντονη γεύση και άρωμα



Υλικά

  • 600 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα (και λίγες λεπτές φέτες για την επιφάνεια)
  • 100 γρ. τραχανά
  • 300 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
  • 6 αυγά
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Προετοιμάζουμε ένα ταψί, το καλύπτουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα παίρναμε από τον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  • Τα πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για μια ώρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C
Cool Artisan