search

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ (ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ)

Διανύουμε την περίοδο με τις πιο νόστιμες φράουλες. Λίγο πριν τελειώσει η σεζόν τους βρίσκεις τις πιο γλυκές (και τις πιο φτηνές) φράουλες.

Ευκαιρία να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις μια πανεύκολη τάρτα με μπισκοτένια βάση και τυρένια γέμιση.



Υλικά

  • 200 γρ. μπισκότα, θρυμματισμένα
  • 50 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. αμύγδαλο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 190 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 10 φράουλες, κομμένες σε κυβάκια για τη γέμιση
  • 10 φράουλες, κομμένες σε φέτες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα μπισκότα, τη βρώμη, το αμύγδαλο.και το βούτυρο στο μπλέντερ.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε ταρτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε διπλώνοντας μαλακά με μια μαρίζ.
  • Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, γεμίζουμε με αυτή την ταρτιέρα και τη βάζουμε στο ψυγείο, καλύπτοντας με μια ζελατίνη την επιφάνεια της.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε τις φράουλες στην επιφάνεια και σερβίρουμε.
Cool Artisan