starawberry jam

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 1 κιλό φράουλες
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 20 γρ στέβια

Instructions

  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και πετάμε τα σπόρια από το εσωτερικό
  • Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις χωρίζουμε στη μέση
  • Κόβουμε τα 500 γρ στα τεσσερα
  • Χτυπάμε στο blender τις υπόλοιπες φράουλες με τα μήλα
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή ένταση
  • Προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες, το στέβια και ανακατεύουμε
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε το μάτι
  • Επαναλαμβάνουμε ακόμα δύο φορές, δηλαδή κάνουμε συνολικά 3 δεσίματα στη μαρμελάδα μας
  • Μεταφέρουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο για έως 10 μέρες. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε για μεγαλύτερο διάστημα αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα στην κατάψυξη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *