search

Η σημερινή συνταγή είναι μια συνταγή για πρωινό που μας έρχεται από το μακρινό Τέξας. Σε αυτό το κομμάτι της Αμερικής, λατρεύουν να γεμίζουν τα τάκος με πολλά και διαφορετικά υλικά, με μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, να είναι αυτή των scrambled eggs.

Συνοδεύονται με κόκκινα φασόλια, κιμά ή αρακά – όπως τα συνοδεύω εγώ σήμερα.

Για τα τάκος, μπορείς να πάρεις έτοιμα απο το σούπερ μάρκετ ή, αλλιώς, να πάρεις τορτίγιες, να τις κόψεις με ένα κουπάτ σε στρογγυλό σχήμα, να τις στερεώσεις σε μια φόρμα για κέικ και να τις ψήσεις για 5 λεπτά στους 180°C. Έτσι, θα έχεις «σπιτικά» τάκος.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 4 τάκος
  • 3 αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 ml γάλα
  • 50 γρ. αρακάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα μπολ πάνω από με κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
  • Βάζουμε μέσα στο μπολ το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και το αφήνουμε να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και το γάλα και αρχίζουμε να χτυπάμε με ένα σύρμα.
  • Η διαδικασία είναι αργή, αλλά είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να έχεις αληθινά βελούδινα scrambled eggs.
  • Ανακατεύουμε τακτικά και μετά από 15 περίπου λεπτά τα αβγά μας είναι έτοιμα.
  • Προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε μέσα στα τάκος και διακοσμούμε με μερικά φυλλαράκια δυόσμου.
Cool Artisan