revithada

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 400 γρ ρεβίθια (βρασμένα)
  • 500 γρ τοματίνια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κτγ ξερό δυόσμο
  • 1/2 κτγ ξερό θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Για τη σημερινή συνταγή χρησιμοποιώ ρεβίθια που έχω ήδη βράσει και αποθηκεύσει στην κατάψυξη. Εάν εσύ δεν έχεις, ακολουθείς την εξής διαδικασία: Επιλέγουμε αποφλοιωμένα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε κρύο νερό.
  • Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
  • Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με βραστό νερό (από βραστήρα ή από μια κατσαρόλα που βράζει παράλληλα).
  • Επαναφέρουμε τα ρεβίθια στο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. Διαφορετικά τα βράζουμε μέχρι να είναι μαλακά
Για τη ρεβιθάδα
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδοκαι το φρέσκο μαϊντανό) και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Προαιρετικά σερβίρεις και με λίγο λεμόνι από πάνω

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *