search

CHEESECAKE ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Γλυκός πουρές από ψητή κολοκύθα ανακατεύεται με τυρί κρέμα και μπαχαρικά για να μας δώσει την πιο αρωματική εκδοχή γλυκού cheesecake. Μια εύκολη συνταγή που δένει υπέροχα

 



Υλικά

Για τη βάση
  • 200 γρ μπισκότα digestive σπασμένα
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 80 γρ βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
  • 800 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ κολοκύθα (κομμένη σε κυβάκια)
  • 20 ml ηλιέλαιο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλέτες)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 °C.
  • Βάζουμε στο blender τα μπισκότα, τη ζάχαρη, την κανέλα.
  • Τα χτυπάμε μέχρι τα μπισκότα να είναι πολύ λεπτοκομμένα.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω και χτυπάμε on / off το μίγμα στο blender μέχρι τα ψίχουλα να γίνουν μάζα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί με αποσπόμενες πλευρές ή ένα τσέρκι, το βάζουμε στη βάση του και πιέζουμε με τα δάχτυλα.
  • Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει η βάση ελαφρώς, περίπου για 10 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε στον πάγκο της κουζίνας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Για την γέμιση
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με την κολοκύθα.
  • Τοποθετούμε τα κυβάκια κολολύθας σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 °C.
  • Θέλουμε στο τέλος να είναι μαλακά, αλλά να μην έχουν καεί στις άκρες.
  • Μεταφέρουμε την ψημμένη κολοκύθα στο blender και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρέ.
  • Χρησιμοποιώντας μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει λεία και αφράτη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα στα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην έτοιμη βάση.
  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το cheesecake μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 1 ώρα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στο πάγκο της κουζίνας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βγάζουμε το cheesecake από το ταψί, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Cool Artisan