search

Σφολιατενια Νουγκατινα Με Φράουλες

Super ανοιξιάτικη τούρτα με ανάλαφρη κρέμα και ζουμερές φράουλες.


Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
Για την κρέμα
  • 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά + 300 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σα γιαούρτι)
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 160 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 φύλλο ζελατίνας των 5 γρ. ή 2 των 2,5 γρ.
  • 500 γρ. φράουλες, κομμένες στα δύο

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τη σφολιάτα πάνω σε λαδόκολλα. Ακουμπάμε το τσέρκι πάνω στη σφολιάτα και με ένα λεπτό μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά φτιάχνοντας δυο ορθογώνια στις διαστάσεις που θέλουμε.
  • Απλώνουμε πάνω στις δύο σφολιάτες λαδόκολλα, από πάνω βάζουμε φακές ή ρεβύθια και κάνουμε τυφλό ψήσιμο για 20 λεπτά στους 180°C.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τις σφολιάτες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
  • Με ένα μαχαίρι σκίζουμε κατά μήκος το κλωναράκι της βανίλιας και μαζεύουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό του, τα οποία ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκισμένο κλωναράκι και τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Αφήνουμε τη ζελατίνα να μαλακώσει σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  • Παράλληλα, ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα αβγά και τους κρόκους. Μόλις βράσει το γάλα, αδειάζουμε το ⅓ στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε.
  • Χύνουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει και να αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα. Την αποσύρουμε και ρίχνουμε τη ζελατίνα, στραγγισμένη από το νερό.
  • Ανακατεύουμε καλά την κρέμα και την αδειάζουμε σε ένα επίπεδο σκεύος (ταψί ή πυρέξ) έτσι ώστε να απλωθεί. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μη σχηματιστεί κρούστα. Όταν χλιαρύνει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
Συναρμολόγηση
  • Βάζουμε σε ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. τη μια σφολιάτα, στερεώνουμε περιμετρικά τις κομμένες στη μέση φράουλες και το καλύπτουμε με τη μισή κρέμα.
  • Σκορπίζουμε τις υπόλοιπες από τις φράουλες στη μέση και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Τέλος, τοποθετούμε τη δεύτερη σφολιάτα.
  • Αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει στο ψυγείο για 8 ώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
  • Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας και τη σερβίρουμε. Κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή για γλάσο σοκολάτας.
Cool Artisan