penne pesto

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί), κομμένες σε κομματάκια
  • 300 γρ. στριφτάρια
  • 2 κτσ πέστο βασιλικού
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε τα στριφτάρια για ένα λεπτό λιγότερο από ότι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο
  • Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να γίνεται διάφανο (αλλά δεν έχει πάρει χρώμα ακόμα) προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε
  • Έπειτα προσθέτουμε τα βρασμένα στριφτάρια
  • Τέλος, προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά
  • Προαιρετικά προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *