PEANUT BUTTER CHEESECAKE

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

Για τη βάση
  • 240 γρ μπισκότα
  • 30 γρ φουντούκια
  • 120 γρ βούτυρο (λιωμένο)
Για τη γέμιση
  • 600 γρ τυρί κρέμα
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ φιστικοβούτυρο
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος

Instructions

Για τη βάση
  • Βάζουμε τα μπισκότα, τα φουντούκια και το λιωμένο βούτυρο σε ένα blender και τα χτυπάμε μέχει να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και το πιέζουμε καλά με το πάτο ενός ποτηριού για απλώθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει συμπαγές
Για την κρέμα
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
  • Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω στη βάση από το τριμμένο μπισκότο και απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με γκανάς σοκολάτας ή ό,τι άλλο θέλουμε (πραλίνα φουντουκιού, φρέσκες φράουλες ή μαρμελάδα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *