search

Σπιτικο Παγωτο Ροδακινο

Ο καλοκαιρινός καύσωνας με έκανε να σκεφτώ έντονα το χειροποίητο παγωτό. Αυτή η συνταγή ισορροπεί ιδανικά μεταξύ της φρουτώδης γεύσης ροδάνικο και της καραμέλας.

 



Υλικά

  • 1200 γρ. φρέσκα ροδάνικα - αποφλειωμένα, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλυτζ. λευκή ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζ. sauce καραμέλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 τενεκεδάκι εβαπορέ γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλυτζ. πλήρες γάλα (μπορεί να χρειαστεί 1,5 φλυτζ. ανάλογα με τα λιπαρά).

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
  • Σε ένα δοχείο παγωτού ανακατεύουμε το μείγμα με τα πολτοποιημένα ροδάκινα, το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ γάλα, τη sauce καραμέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνουμε το πλήρες γάλα.
  • Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή του δοχείου για να καταψύξουμε το παγωτό.
Cool Artisan