Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το ξύσμα και βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός, αλλά να μην εξατμιστεί όλη η υγρασία του.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 x 30 εκ και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι
Μεταφέρουμε το χυλό στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 170°C.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά να δέσει το σιρόπι.
Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζουμε το χαλβά από το φούρνο και τον περιχύνουμε όπως είναι καυτός με το χλιαρό σιρόπι, περιμένουμε να το απορροφήσει για λίγα λεπτά ανακινώντας το ταψί.
Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.