search

ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Λατρεύω τις συνταγές που απλά ανακατεύεις τα πάντα σε ένα μπολ και είσαι έτοιμος για φούρνο!

Λερώνεις μόνο ένα σκεύος και το ταψί που θα χρησιμοποιήσεις και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

*H σοκολάτα είναι προαιρετική, για εμένα όμως έχει “ζωτική” σημασία.



Υλικά

  • 70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 225 γρ. βρώμη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρδυο
  • 1 φλ. μέλι
  • 2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ.ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1/2 κ.σ. σόδα
Για το stylling
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 2 κ.σ. ηλιόσποροι
  • 30 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα μιξερ χειρός ή με μια σπάτουλα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Βάζουμε από πάνω τις σταφίδες, τον ηλιόσπορο και τον κολοκυθόσπορο και με τα χέρια μας πιέζουμε ελαφρώς προς τα μέσα.
  • Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και με ένα κουτάλι κάνουμε "πιτσιλιές" στην επιφάνεια.
  • Μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια.
Cool Artisan