Orange and ginger halvas

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ½ κούπα μέλι
  • 5 κούπες νερό
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 πορτοκάλια μόνο ξύσμα
  • 150 γρ αμύγδαλα
  • 150 γρ αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ αποξηραμένο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κτγ τζιντζερ (σε σκόνη)

Instructions

  • Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμετο ξύσμα, τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί το μείγμα.
  • Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Προαιρετικά σερβίρουμε με γκανάς σοκολάτας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *