search

Έκανα αυτή τη συνταγή στα instagram stories πριν από λίγες μέρες και είχα αμέτρητα μηνύματα, οπότε αποφάσισα να την ανεβάσω και εδώ! Τη φωτογράφισα και είμαστε έτοιμοι!

Είναι σημαντικό να πάρεις βασιλικούς χουρμάδες, δηλαδή medjool dates όπως λέγονται στα αγγλικά και θα τους βρεις σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς.



Υλικά

  • 20 χουρμάδες, βασιλικούς (medjool dates)
  • 2 κούπες βρώμη
  • 1 κούπα ξηροί καρποί, της επιλογής σου
  • 1/2 κούπα ινδική καρύδα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε τη βρώμη με τους ξηρούς καρπούς σε ένα πυρέξ και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Χτυπάμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή πάστα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα πολύ σφιχτό μείγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και το πιέζουμε πολύ με την κάτω πλευρά ενός ποτηριού για να σφίξει.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-5 ώρες και μετά το κόβουμε σε κομμάτια
Cool Artisan