no eggs tiramisu

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

Για το compote μήλο
  • 200 γρ. μήλο
  • 3ο γρ. νερό
  • 40  γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. κορν φλάουρ (+20 γρ. νερό)
  • 20 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα τυριού
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
  Για τα σαβαγιάρ
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 2 κτσ κακάο
  • 50 ml σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
  • 1 κούπα νερό

Instructions

Για το compote μήλο
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) βάζουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό.
  • Προσθέτουμε τα μήλα και χαμηλώνουμε την ένταση.
  • Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση για 8-10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε
  • Μόλις πήξει το αφαιρούμε από το μάτι και το αδειάζουμε στη βάση μπισκότου
Για την κρέμα τυριού
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και την χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για λίγο ακόμα
  • Έπειτα προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τη βανίλια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα
  • Καλύπτουμε την κρέμα με μεβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για μια ώρα
Για τα σαβαγιάρ
  • Ζεσταίνουμε το νερό
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζεστό νερό με το κακάο και το σιρόπι σφενδάμου
Για το στήσιμο
  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο κακάο και τα στήνουμε στη βάση του ταψιού
  • Προσθέτουμε τη μισή κρέμα τυριού από πάνω
  • Έπειτα καλύπτουμε με το compote μήλου
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα σαβαγιάρ, δηλαδή τα βουτάμε στο κακάο και τα αραδιάζουμε πάνω από το compote μήλου
  • Τέλος, καλύπτουμε την υπόλοιπη κρέμα τυριού
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει για περίπου 2 ώρες
  • Αχνίζουμε με κακάο και σερβίρουμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *