search

Τσίζκεϊκ μάνγκο χωρίς ψήσιμο

Τρελαίνομαι για όλα τα εξωτικά φρούτα, αλλά στο μάνγκο έχω μια αδυναμία! Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τι αποκάλυψη υπήρξε για μένα η χρήση του στα πιάτα ενός ταϊλανδέζικου εστιατορίου στο Λονδίνο. Πολλά χρόνια μετά από αυτή την πρώτη μου επαφή μαζί του, αποφάσισα να το χρησιμοποίησα σε μια μοναδική συνταγή για δροσερό, καλοκαιρινό, φρουτένιο τσίζκεϊκ που φτιάχνεται στο πι και φι και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί καν να ανάψω το φούρνο!

Μπες με ένα κλικ στα highlights μου στο Instagram @gabnikolaidis και δες τη συνταγή βήμα-βήμα!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 700 γρ. μάνγκο (περίπου ένα μεγάλο μάνγκο)
  • 15 γρ. ζελέ ανανά σε σκόνη
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 250 γρ. μπισκότα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. μαρμελάδα της επιλογής σου

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν τρίμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να έχει την υφή υγρής άμμου.
  • Σε βουτυρωμένη φόρμα-δαχτυλίδι 20 εκ. στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού έτσι ώστε να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχει υφή γιαουρτιού, να γίνει σαντιγί.
  • Χτυπάμε την ψίχα του μάνγκο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Βράζουμε 30 ml νερό και διαλύουμε τη σκόνη ζελέ ανανά.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σαντιγί, το τυρί κρέμα, τη λιωμένη κουβερτούρα, το μάνγκο και το ζελέ ανανά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα μας να είναι ομοιογενές.
  • Μεταφέρουμε στο τσέρκι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Εγώ, έβαλα μαρμελάδα λεμόνι!
Cool Artisan