Mpatziopita

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 4 φύλλα περέκ
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 400 ml γάλα
  • 8 κτσ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 300 γρ μπάντζο
  • ρίγανη
  • 1/2 λεμόνι (χυμό) πιπέρι

Instructions

  • Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  • Τρίβουμε τον μπάτσο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το βούτυρο και το σιμιγδάλι
  • Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πάρει βράση και πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά
  • Ρίχνουμε το μπάτζο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό να αφρατέψει και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα μας το προσθέτουμε ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί καλά
  • Αρωματίσουμε με ρίγανη και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας
  • Γεμίζουμε ένα σκεύος με νερό για να βρέξουμε τα φύλλα περέκ
  • Βάζουμε το τηγάνι μας στη φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο ίσα να καλύψει την επιφάνεια του και το θερμαίνουμε ελάχιστα
  • Βουτάμε 2 φύλλα περέκ για 20 δευτερόλεπτα στο νερό και τα στραγγίζουμε σε πετσέτα κουζίνας
  • Πριν τα τοποθετήσουμε στο τηγάνι απλώνουμε τη γέμιση με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Το βάζουμε στο τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία
  • Βάζουμε ένα φύλλο από πάνω και ρίχνουμε λίγο λάδι
  • Ελέγχουμε αν πήρε χρώμα η κάτω πλευρά ανασηκώνοντας την άκρη
  • Με ένα πιάτο η καπάκι κατσαρόλας αναποδογυρίζουμε την πίτα και την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά
  • Επαναλαμβάνουμε την Ίδια διαδικασία με δύο ακόμη φύλλα για να φτιάξουμε τη δεύτερη μπαντζόπιτα
  • Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και λίγη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *