mpatzina_recipe

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 4 κολοκυθάκια 
  • 200 γρ. τυρί φέτα ΔΩΔΩΝΗ, θρυμματισμένη
  • 1 φλ. γάλα ΔΩΔΩΝΗ
  • 2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 2 κ.σ. βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ, για το ταψί
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο , για την επιφάνεια της μπατζίνας
  • 2 κ.σ. βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ, για την επιφάνεια της μπατζίνας
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για πασπάλισμα
  • λίγο αλάτι

Instructions

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  • Τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το καλαμποκάλευρο, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, το δυόσμο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το χέρι.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί φέτα και ανακατεύουμε. Πρέπει να είναι το μείγμα αρκετά πηκτό.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί μας με 2-3 κ.σ. βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε.
  • Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο, περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια πάνω από το μείγμα.
  • Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *