mosaikomemakedonikotahini

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χωρισμένο σε ποσότητες 125 γρ. και 125 γρ.)
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα σοκολάτας
  • 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα σοκολάτας
  • 100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι (χωρισμένο σε 50 γρ. και 50 γρ.)
  • 1 συσκευασία γάλα ζαχαρούχο (398 γρ.) (χωρισμένο σε 199 γρ. και 199 γρ.)
  • 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive (χωρισμένα σε ποσότητες 200 γρ. και 200 γρ.)
  • 100 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 100 γρ. αμύγδαλα

Instructions

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη λευκή και τη μαύρη κουβερτούρα.
  • Στήνουμε δύο μπεν μαρί, βάζοντας δυο γυάλινα μπολ πάνω από δύο κατσαρολάκια με νερό που βράζει.
  • Στο ένα μπεν μαρί βάζουμε τη μαύρη κουβερτούρα και το μισό βούτυρο και στο άλλο, τη λευκή σοκολάτα και το υπόλοιπο μισό από το βούτυρο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε κάθε μπεν μαρί.
  • Αφού λιώσουν, τα αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε από μισό  ζαχαρούχο γάλα σε κάθε μπολ.
  • Προσθέτουμε 50 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι σε κάθε μπολ.
  • Κατόπιν, βάζουμε τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα μισά αμύγδαλα σε κάθε μπολ.
  • Τέλος, προσθέτουμε την καρύδα με τον ίδιο τρόπο, μοιράζοντας τη ποσότητα στα μπολ.
  • Όταν τα μείγματά μας είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν για λίγο, και έπειτα τα απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε το μείγμα λευκής κουβερτούρας πάνω στη λαδόκολλα και από πάνω απλώνουμε το μείγμα της μαύρης κουβερτούρας.
  • Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν ρολό.
  • Τοποθετούμε το ρολό στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το περιεχόμενο του.
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σερβίρουμε.
  • Το μωσαϊκό διατηρείται στην κατάψυξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *