search

ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ

Μωσαϊκό! Τι υπέροχη λέξη! Και μόνο στο άκουσμά της τρέχω στο ψυγείο για να κόψω το επόμενο κομμάτι.

Σήμερα φτιάχνω μια απολαυστικά βελούδινη εκδοχή, που παραμένει βελούδινη ακόμα και στην κατάψυξη. Συνδυάζω Μακεδονικό Ταχίνι, με δύο κουβερτούρες (λευκή και μαύρη) και δημιουργώ ένα απολαυστικό μωσαϊκό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Πρόκειται για το πιο δροσερό γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας. Το μπισκότο λειτουργεί σαν “αλεύρι” που δένει τη “ζύμη” σοκολάτας, ενώ τα αμύγδαλα, εκτός από γεύση, προσθέτουν και την απαραίτητη “τραγανότητα”.

 



Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χωρισμένο σε ποσότητες 125 γρ. και 125 γρ.)
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα σοκολάτας
  • 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα σοκολάτας
  • 100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι (χωρισμένο σε 50 γρ. και 50 γρ.)
  • 1 συσκευασία γάλα ζαχαρούχο (398 γρ.) (χωρισμένο σε 199 γρ. και 199 γρ.)
  • 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive (χωρισμένα σε ποσότητες 200 γρ. και 200 γρ.)
  • 100 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 100 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη λευκή και τη μαύρη κουβερτούρα.
  • Στήνουμε δύο μπεν μαρί, βάζοντας δυο γυάλινα μπολ πάνω από δύο κατσαρολάκια με νερό που βράζει.
  • Στο ένα μπεν μαρί βάζουμε τη μαύρη κουβερτούρα και το μισό βούτυρο και στο άλλο, τη λευκή σοκολάτα και το υπόλοιπο μισό από το βούτυρο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε κάθε μπεν μαρί.
  • Αφού λιώσουν, τα αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε από μισό  ζαχαρούχο γάλα σε κάθε μπολ.
  • Προσθέτουμε 50 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι σε κάθε μπολ.
  • Κατόπιν, βάζουμε τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα μισά αμύγδαλα σε κάθε μπολ.
  • Τέλος, προσθέτουμε την καρύδα με τον ίδιο τρόπο, μοιράζοντας τη ποσότητα στα μπολ.
  • Όταν τα μείγματά μας είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν για λίγο, και έπειτα τα απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε το μείγμα λευκής κουβερτούρας πάνω στη λαδόκολλα και από πάνω απλώνουμε το μείγμα της μαύρης κουβερτούρας.
  • Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν ρολό.
  • Τοποθετούμε το ρολό στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το περιεχόμενο του.
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σερβίρουμε.
  • Το μωσαϊκό διατηρείται στην κατάψυξη.
Cool Artisan