search

Cupcakes Μαργαρίτα με τεκίλα και λάιμ

Τελευταία όλο και περισσότεροι μου λένε ότι έχουν βαρεθεί τα cupcakes! Μα πως είναι αυτό δυνατόν; Πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι τα ζαχαροπλαστεία  συνηθίζουν να χρησιμοποιούν πολύ φτηνά υλικά… Η επιτυχία (σε ό,τι κάνεις στη ζωή) βασίζεται στην ποιότητα. Προτίμησε ένα καλό βούτυρο και μια αληθινή σοκολάτα για να φτιάξεις ένα πραγματικά καλό cupcake! Το σημερινό βέβαια έχει αλκοόλ… Κάτι που σημαίνει ότι θα αποκτήσεις πολλούς φαν και γρήγορα!



Υλικά

Για τα cupcakes
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
  • ¼ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (από περίπου 2 λάιμ)
  • 2¼ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1¼ φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2¼ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 αυγά
Για το icing
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λάιμ (περίπου 2 μέτρια λάιμ)
  • 6 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (από 3 λάιμ περίπου)
  • 3 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 6 κουταλιές της σούπας τεκίλα
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι

Εκτέλεση

Για τα cupcakes
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Ετοιμάζουμε 2 ταψάκια για 12 muffins το καθένα. Είτε βάζουμε χάρτινες θήκες είτε τα καλύπτουμε με βούτυρο και αλεύρι.
  • Παίρνουμε το χυμό και το ξύσμα που χρειαζόμαστε από τα λάιμ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και μαγειρική σόδα.
  • Ανακατεύουμε το ξινόγαλα και το χυμό lime σε ένα μεγάλο κύπελλο με στόμιο.
  • Χτυπάμε το ξύσμα λάιμ, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες, περίπου 1 λεπτό.
  • Αν το βούτυρο είναι κρύο, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά προκειμένου να "εξαφανιστούν όλα τα ίχνη του αυγού" πριν από την προσθήκη του επόμενου.
  • Προσθέτουμε τα στέρεα συστατικά εναλλάξ με τα υγρά σε 3 δόσεις.
  • Χτυπάμε στη χαμηλότερη ταχύτητα, και ανακατεύουμε κάθε φορά ώστε να ανακατεύονται πολύ καλά τα συστατικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες των cupcakes, γεμίζουμε μέχρι τα τρία τέταρτα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφήστε τα cupcakes να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο ταψάκι και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για το icing
  • Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό που χρειαζόμαστε από τα λάιμ.
  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο στη χαμηλότερη ταχύτητα και στη συνέχεια αυξάνουμε σταδιακά την ταχύτητα, χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα για να ξύνει τον κάδο του μίξερ μέχρι το βούτυρο να είναι απόλυτα λείο.
  • Αν το βούτυρο είναι μαλακό, αυτό θα χρειαστεί μόνο 30 δευτερόλεπτα, αλλά αν το βούτυρο είναι κρύο, μπορεί να πάρει μερικά λεπτά. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το βούτυρο απευθείας από το ψυγείο.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, 1 φλιτζάνι κάθε φορά, και ανακατεύουμε στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Όταν τελειώσουμε με όλη τη ζάχαρη, προσθέτουμε την τεκίλα, το χυμό λάιμ και το ξύσμα, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 15 δευτερόλεπτα.
  • Αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να είναι απολύτα κρεμώδες, για περίπου 5 λεπτά.
  • Το χρησιμοποιούμε αμέσως, ή το αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για μέχρι και μία εβδομάδα στο ψυγείο.
Cool Artisan