mangochickenslad

Ingredients

  • 1 χούφτα ανάλατα φιστίκια
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κατά προτίμηση βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής
  • 1 – 2 καρότα
  • 1 αγγούρι
  • 1 πράσινο μάνγκο
  • 1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • μερικά τοματίνια (προαιρετικά)
  • μερικά φύλλα φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 φρέσκο τσίλι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από ρυζόκρασο
  • 1 λάιμ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη από κοκοφοίνικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 – 2 πράσινα ή κόκκινα τσίλι

Instructions

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180o C
  2. Βάλτε τα φιστίκια σε ένα ταψί και ροδίστε τα
  3. Για το ντρέσινγκ, ανακατέψτε την σάλτσα ψαριού, το ξύδι από ρυζόκρασο και 2 κουταλάκια χυμό λάιμ, σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε τη ζάχαρη από κοκοφοίνικα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί
  4. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο, βγάλτε τους σπόρους και ψιλοκόψτε το τσίλι, και προσθέστε τα στο μπολ. Δοκιμάστε για να βεβαιωθείτε ότι η γεύση είναι ισορροπημένη. Πρέπει να είναι πικάντικη, φρέσκια και γλυκιά με την σάλτσα ψαριού να δίνει βάθος στην επίγευση
  5. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ τηγάνι, καλύψτε το με νερό και αφήστε το να πάρει βράση. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να είναι ασπρίσουν εντελώς τα φιλέτα
  6. Ξύστε στον τρίφτη το καρότο ή κόψτε το σε λεπτά στικ. Κόψτε στη μέση το αγγούρι, βγάλτε τους σπόρους και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Καθαρίστε και ξύστε στον τρίφτη το μάνγκο ή κόψτε το σε λεπτά στικ. Ψιλοκόψτε τα φύλλα δυόσμου
  7. Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε λεπτές φέτες, όπως και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόψτε στη μέση τα τοματίνια
  8. Θρυμματίστε τα φιστίκια σε ένα γουδί
  9. Βάλτε το βρασμένο κοτόπουλο σε ένα μπολ με κρύο νερό για να ψυχθεί, σουρώστε το, κόψτε το σε μικρές λωρίδες και βάλτε το σε μια μεγάλη σαλατιέρα
  10. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, φύτρες σόγιας, τόφου (προαιρετικά) στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατέψτε
  11. Μοιράστε το στα πιάτα και περιχύστε το ντρέσινγκ. Ρίξτε τα φιστίκια, τα φύλλα κόλιανδρου και γαρνίρετε με τσίλι, αν προτιμάτε τις καυτερές γεύσεις
  12. Σερβίρετε με ένα παγωμένο σαρντονέ ή ένα αρωματικό gewurtzramminer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *