kounoupidi

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 1 ολόκληρο κουνουπίδι
Για τη σάλτσα
  • 100 γρ ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 κούπα χυμό λεμονιού
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλ. αλάτι1
  • /2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Instructions

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταχίνι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ & ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά να »δέσουν» οι γεύσεις.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα και απλώνουμε πάνω στο κουνουπίδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
  • Καλύπτουμε πρώτα με λαδόκολλα κι έπειτα με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε το κουνουπίδι για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουνμόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *