kormospralinasmekourampie

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 400 γρ. κουβερτούρα πραλίνα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. μπισκότα (πτι μπερ, digestive ή ό,τι άλλο θες) χοντροσπασμένα
  • 7-8 κουραμπιέδες

Instructions

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα με το μπολ από τη φωτιά και, όσο η σοκολάτα είναι ακόμα πολύ ζεστή, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα μπισκότα στον κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  • Προσθέτουμε τα μπισκότα στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά.
  • Τέλος χοντροσπάμε τους κουραμπιέδες και τους προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα.
  • Σφίγγουμε και στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολλας, σαν καραμέλα, και τυλίγουμε σφικτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο.
  • Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *