kolokythopitamefeta

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια (περίπου 600 γρ.)
  • 3 αυγά
  • 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ. baking powder
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 ματσάκι βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 20 γρ. σουσάμι για πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο και αλεύρι για το ταψί

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Πλένουμε και κοβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκύθια
  • Τα παιρνάμε από το χοντρό του τρίφτη
  • Μεταφέρουμε τα τριμμένα κολοκύθια μέσα σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα
  • Με τα χέρια μας πιέζουμε και στίβουμε τα κολοκύθια, βγάζοντας όσο περισσότερο χυμό μπορούμε.
  • Πετάμε το χυμό και αδειάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια από την πετσέτα μέσα στο μπολ
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το baking powder και τα ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι με το baking powder, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τέλος. ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25x25 εκ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και με μια σπάτουλα το απλώνουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *