kinoa_aginares

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 300 γρ αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης
  • 1 κούπα κινόα
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 10 μανιτάρια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 10 τοματίνια
  • 1 κ.σ. ελιές
  • Αλάτι & Πιπέρι (κατά βούληση)
  • Ελαιόλαδο για σωτάρισμα

Instructions

    • Βάζουμε 2 κούπες νερό στο τηγάνι και το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
    • Προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε να πάρει βράση. 
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. 
    • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
    • Επαναφέρoυμε το τηγάνι στο μάτι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας) να κάψει.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης απευθείας από το σακουλάκι στο τηγάνι.
    • Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν και να χάσουν τα υγρά τους.
    • Προσθέτουμε το λεμόνι (χυμό και ξύσμα), το δυόσμο και τις ελιές και σβήνουμε με ένα ποτήρι νερό.
    • Μόλις εξατμιστεί το νερό επαναφέρουμε την κινόα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
    • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
    • Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
    • Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα τοματίνια κομμένα στη μέση, λίγο ξύσμα και λίγα φυλλαράκια δυόσμου.
   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *