search

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΟΣ ΟΛΛΑΝΤΕΖ

Hollandaise sauce, ΣΟΣ ΟΛΛΑΝΤΕΖ, COOL ARTISAN,

H καλύτερη γαλλίδα συνοδός των αυγών και συνώνυμη ενός καλού brunch! Διατηρείται καλύτερα μέσα σε θερμός και είναι καλό να μένει μέχρι 4-6 ώρες μόνο.



Υλικά

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. καγιέν (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά σε μια μικρή κατσαρόλα, με προσοχή να μην βράσει .
  • Βάζουμε τους κρόκους σε μπεν μαρί και τους χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν. Προσοχή να μην ακουμπάει το καυτό νερό στον πάτο του μπολ.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς. Είναι σημαντικό να ρίχνουμε το βούτυρο σταδιακά και σε μικρές ποσότητες.
  • Δοκιμάζουμε τη σάλτσα, θα πρέπει να είναι βουτυρώδης, με γεύση λεμονιού και ελαφρώς αλμυρή.
  • Μπορούμε να διορθώσουμε προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού ή αλάτι.
Cool Artisan