search

Πως να φτιάξεις μπισκότα βουτύρου για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η σημερινή συνταγή είναι άκρως γιορτινή και ιδανική για να φέρεις το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι!

Εγώ έφτιαξα μπισκότα – δέντρα αλλά εσύ μπορείς να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου και να φτιάξεις ό,τι σχήμα σε ό,τι χρώμα θες. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά η συνταγή είναι πραγματικά εύκολη, με μόλις 5 υλικά.

 
Διάβασε Επίσης



Υλικά

Για τα μπισκότα
  • 100g ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100g ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό ελευθέρας βοσκής, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 275g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη διακόσμηση
  • 400g ζάχαρη άχνη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • ζαχαρωτά για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
  • Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  • Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με το αυγό μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  • Είναι σημαντικό να αφήσεις τη ζύμη για μια ώρα στο ψυγείο να δέσει καλά.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 1 εκατοστού.
  • Χρησιμοποιώντας κουπάτ ή ένα ποτήρι, κόβουμε τη ζύμη σε μπισκότα και τα μεταφέρουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  • Αν θέλεις να τα κρεμάσεις στο δέντρο, κάνεις προσεκτικά μια τρύπα στην κορυφή του μπισκότου χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα για 8-10λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να σκληρύνουν για 5 λεπτά.
  • Για το γλάσο, κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεουμε με το νερό νερό για να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα.
  • Προσθέτουμετο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε
  • Απλώνουμε προσεκτικά το icing πάνω στα μπισκότα, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι (ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και πασπαλίζουμε τα ζαχαρωτά από πάνω.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σκληρύνει το γλάσο και να κολλήσουν τα ζαχαρωτά επάνω.
Cool Artisan