search

Παστίτσιο με pulled chicken

Ένα διαφορετικό παστίτσιο, που δεν μοιάζει με αυτό της μαμάς. Γίνεται με pulled chicken από φιλέτο στήθους κοτόπουλου αντί για κιμά, κάτι που το κάνει πιο υγιεινό και ελαφρύ από την παραδοσιακή του συνταγή. Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, δηλαδή!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για το κοτόπουλο 
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. κόκκοι πιπεριού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το παστίτσιο 

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο 
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα φιλέτα μαζί με το νερό, το κρεμμύδι και τους κόκκους πιπεριού.
  • Αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα στήθη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τα ψιλοκόβουμε και τα λιανίζουμε με ένα πιρούνι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι που έχει βράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας.
Για το παστίτσιο 
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίες.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε μέσα στο βουτυρωμένο ταψί.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
  • Από πάνω βάζουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο.
  • Τέλος, προσθέτουμε την μπεσαμελ και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Cool Artisan